به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام زين العابدين روحاني نيا با اشاره به شعار اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی كه از سوي مقام معظم رهبري به عنوان شعار سال 1393 انتخاب شده است، اظهار داشت: همه مردم و مسؤولان كشور بايد با اتحاد، هم فكري و همدلي براي تحقق اين فرموده رهبري به صورت جهادي تلاش كنند.
وي با تأكيد بر اين كه واكاوي و پرداختن به منويات و فرمايشات مقام معظم رهبري علي الخصوص اصول مربوط به شعار سال جديد نبايد تنها به برگزاري همايش ها و جلسات خلاصه شود، افزود: بايد اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي به صورت عملياتي اجرا شود و در اين زمينه از اجراي اقدامات نمايشي و فرمايشي خودداري كرد.
به گفته حجت الاسلام روحاني نيا در اين راستا تمامي افراد جامعه وظيفه دارند اما وظيفه علما، روحانيان و طلاب و اهلالي فرهنگ و رسانه در اين ميان خطيرتر بوده و آنها مي بايد با بهره گیری از ظرفیت منابر و مجالس ديني براي تبيين و ترويج عزم ملي و مديريت جهادي اقدام كنند.
وي اضافه كرد: فعالان فرهنگي، رسانه ها، تشكل هاي ديني و ... نيز به همراه مسؤولان و آحاد اقشار جامعه براي پياده سازي فرهنگ و اقتصاد با عزم ملي و مديريت جهادي وظيفه ديني و ملي دارند و بايد آن را انجام دهند.
دبیر ستاد ساماندهی شؤون فرهنگی استان خراسان شمالی در ادامه اقتصاد و فرهنگ را دو مقوله مرتبط با يكديگر دانست و افزود: اكنون اقتصاد و فرهنگ با يكديگر عجين شده و در واقع مكمل هم هستند و به همين دليل نيز لازم است تا در كنار مسائل اقتصادي به موارد و ملزومات فرهنگي نيز توجه ويژه شود.
به گفته حجت الاسلام روحاني نيا در غير اين صورت هر كدام از مقوله هاي فرهنگ و اقتصاد به تنهايي نمي توانند ثمره مناسب داشته باشند چرا كه پيشرفت اقتصادي بدون توسعه فرهنگي و يا بالعكس پايدار نخواهد بود.
وي از اين كه در برخي از طرح هاي اقتصادي و حتي فعاليت هاي فرهنگي، رويكرد فرهنگي چندان مورد توجه قرار نمي گيرد انتقاد كرد و گفت كه متأسفانه در سال هاي گذشته در مقاطع مختلف فرهنگ مظلوم واقع شده بود و فعاليت هاي فرهنگي صرفا به صورت نمايشي و همايشي پيگيري مي شد.
حجت الاسلام روحاني نيا با اشاره به اين كه با انتخاب شعار امسال وظيفه فعالان فرهنگي به نسبت گذشته سنگين تر شده است، افزود: در سال هاي اخير دشمنان نظام اسلامي با پيگيري دو طرح تحريم اقتصادي و تهاجم فرهنگي سعي در تضعيف نظام و دست يابي به اهداف شوم خود دارند و به همين دليل نيز مقام معظم رهبري با تدبير و اشراف كامل به مسائل مهم روز، دو مقوله فرهنگ و اقتصاد را به عنوان محورهاي اساسي سال 93 انتخاب كردند و در اين راستا مسؤولان اقتصادي و فرهنگي كشور وظيفه دارند تا با عزمي ملي و مديريتي جهادي دشمنان را در رسيدن به اهداف شوم، ناكام بگذارند.
وي در ادامه عنوان كرد: يكي از وظايف مديران و متوليان جامعه اسلامي، تبيين و ترويج سبك زندگي اسلامي در بين مردم بوده تا اين شيوه زندگي به حركتي جاري در جامعه بدل شده و موجب رشد و شكوفايي پايدار نظام اسلامي شود.
حجت الاسلام روحاني نيا تصريح كرد: در سبك زندگي اسلامي كه مديريت جهادي يكي از بخش هاي آن است؛ مصرف گرايي، اشرافي گري و ديگر مواليد فرهنگ سرمايه داري وجود ندارد و در اين زمينه بايد مسؤولان و مدعيان خدمت، توجه ويژه اي داشته باشند.
به گفته مديركل تبليغات اسلامي استان خراسان شمالي فرهنگ جهادي مفهومي كلي بوده كه دين محوري، ولايت مداري، مردم گرايي، ايثار و از خودگذشتگي، نوآوري و خلاقيت، تلاش مضاعف و ... از مصاديق آن به شمار مي روند.
حجت الاسلام روحاني نيا اضافه كرد: مديريت جهادي نيز داراي ابعادي نظير مديريت مبتني بر اصول اسلامي، تشكيلات متناسب با شرايط، مشاركت و مشاورت، اخلاق مداري، پايبندي به ارزش هاي ديني، سخت كوشي و ... است.
وي تصريح كرد: بر اساس رهنمون مقام معظم رهبري اگر در جامعه مديريتي جهادي يعني كار و تلاش با نيت الهي و مبتني بر علم و تجربه حاكم شده و اين مهم با عزم ملي همراه باشد؛ به يقين مشكلات كشور از جمله مسائل اقتصادي و فرهنگي نظام مرتفع شده و ايران اسلامي با غلبه بر تمامي كارشكني هاي دشمنان، مسير توسعه و پيشرفت پايدار را با سرعت بيشتري طي خواهد كرد.
نظر شما